Tre nya trainees på Diplomat Communications

Diplomat Communications välkomnar tre nya medarbetare till sitt traineeprogram 2020/2021, Sofia Artursson, Evelina Johansson och Gustav Wiigh.

– Diplomat Communications har sedan 10 år tillbaka ett väldigt uppskattat traineeprogram som lockar ett stort antal talanger att ansöka varje år. Programmet pågår under ett år och är ett intensivt men inspirerande sätt att lära sig hur vi jobbar med våra kunder som strategiska kommunikationsrådgivare. Jag ser fram emot att välkomna Evelina, Gustav och Sofia till vårt kontor i Stockholm, säger Klas Landelius, VD på Diplomat Communications.

Sofia Artursson är 25 år och har en MSc i Brand and Communications Management från Copenhagen Business School och en kandidatexamen i företagsekonomi och nationalekonomi från Lunds Universitet. Hon har även studerat vid Université Laval i Quebec och Hitotsubashi University i Tokyo. Under sin studietid har Sofia arbetat med SEO och copywriting på företag i Köpenhamn.

– Jag ser fram emot att få fördjupa mig inom strategisk kommunikation och få chansen att kombinera min studiebakgrund inom marknadsföring och ekonomi med samhällsfrågor. Det ska dessutom bli spännande att få sätta in sig i en rad olika branscher och utvecklas i rollen som konsult, säger Sofia Artursson

Evelina Johansson är 27 år och har en MSc i International Administration and Global Governance från Göteborgs Universitet och en kandidatexamen i Management från Warwick Business School. Hon har även studerat nationalekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Under sin studietid har Evelina varit intern på Brittisk-Svenska Handelskammaren och trainee på södra Sveriges regionala representationskontor till EU i Bryssel.

– Jag är intresserad av att arbeta med strategiska frågeställningar som sträcker sig över disciplingränserna inom kommunikation. Jag ser fram emot att utvecklas i konsultrollen och bli en del av teamet på Diplomat, säger Evelina Johansson.

Gustav Wiigh är 25 år och har en masterexamen i statsvetenskap, inriktning offentlig politik och organisation, från Stockholms Universitet. Under sin studietid har Gustav varit praktikant på tankesmedjan Fores, projektassistent på HUI Research och praktikant vid Stockholms Stads Arbetsmarknadsförvaltning.

– Diplomat känns som en naturlig plats för mig att utvecklas som konsult och använda tidigare erfarenheter från näringsliv, ideell verksamhet och offentlig sektor. Jag ser fram emot att arbeta med public affairs, varumärkespositionering och övrig kommunikation i flera spännande branscher, säger Gustav Wiigh.

Diplomat Communications traineeprogram har funnits sedan 2011 och riktar sig till universitets- och högskolestudenter på masternivå. Nästa ansökningsperiod inleds våren 2021.