Tar du examen snart? Jobba hos oss i höst!

Varje år rekryterar Diplomat Communications nyexaminerade studenter till sitt traineeprogram i Stockholm. Under programmet, som är ett år långt, kastas man som trainee direkt in i projekt inom en mängd olika spännande branscher. Traineeprogrammet är en av Diplomats främsta rekryteringskanaler.

”Diplomats traineeprogram passar personer med ett brett samhällsintresse som är taggade på konsultyrket. Det finns få andra byråer där man ges en så gedigen introduktion till kommunikationsbranschen som här på Diplomat. På arbetsplatsen delar mina kollegor gärna med sig av spetskunskap inom affärsområden och branscher jag inte arbetat med tidigare.”

– Gustav, 25 år, trainee, masterexamen från Stockholms Universitet.

Som trainee på Diplomat introduceras man till och får arbeta inom Diplomat Communications huvudsakliga arbetsområden: Public Affairs, Corporate Communications och Financial Communications. Introduktionen sker både i form av interna utbildningar men till stor del genom att man snabbt får en roll i olika projekt och får lära sig i praktiken.

Som för många andra arbetsplatser har Covid-19-pandemin inneburit ett annorlunda år för byrån. Arbetet har skett genom en kombination av hemarbete och kontorsarbete, vilket har varit extra speciellt för de traineer som började i augusti 2020.

”Traineeprogrammet är ett väldigt bra första steg ut i arbetslivet, trots att delar av introduktionen och arbetet för tillfället sker på distans. Under programmet kastas man direkt in i olika kundprojekt, team och branscher. Om man tycker att det är kul att hela tiden sätta in sig i nya aktuella frågor och ha många bollar i luften är detta helt rätt plats!”

– Sofia, 25 år, trainee, masterexamen från Copenagen Business School.

Rollen som trainee är bred och varierande. Arbetsuppgifterna kan exempelvis inkludera att ta fram research för Diplomats satsning på företags hållbarhetskommunikation, arbeta med ett företags VD-profilering, bistå i spridningen av ett forskningsinstituts konjunkturrapport eller planlägga en påverkansstrategi.

”Som trainee på Diplomat får du arbeta i team och projekt som är både komplexa och omväxlande. Ofta är ens primära ansvarsområden att ta fram research, omvärldsanalyser och arbeta löpande i olika projekt med kommunikationsplaner. Att vara trainee på Diplomat handlar mycket om att verka i en fartfylld miljö där ingen dag är den andra lik.”

– Evelina, 28 år, trainee masterexamen från Göteborgs Universitet.

2021 kommer att bli ett händelserikt år när Diplomat Communications verksamhet växlar upp sitt erbjudande inom finansiell kommunikation, hållbarhetskommunikation och scale-up communications. Dessutom stundar en kontorsflytt till nya lokaler på Nybrokajen i Stockholm.

Vill du ta chansen att bli trainee hos oss?

Den 29 januari öppnade ansökan för traineeprogrammet 2021/2022 som drar igång i augusti. Nu söker Diplomat drivna examinerade master/-magisterstudenter som är intresserade av att jobba i kommunikationsbranschen.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev (på svenska) och CV (på svenska eller engelska). Ansökan stängde den 28 februari.

Här kan du läsa mer om traineeprogrammet.