Sonja Rasin tillträder som ny vd för Diplomatgruppen

Sonja Rasin har tillträtt som ny VD för Diplomatgruppen, som i dag utgörs av tre separata spetsverksamheter inom företags- och marknadskommunikation med ett integrerat erbjudande. Sonja kommer senast från rollen som vd på Diplomat Communications, en av Sveriges ledande kommunikationsrådgivare. Sonjas uppdrag är nu att leda gruppen i nästa tillväxtfas. Oscar Hyleén, som tidigare har innehaft rollen, lämnar Diplomatgruppen efter sex år och går till kundsidan.

Sedan starten 2003 har Diplomatgruppen utvecklats till ett av Sveriges ledande företag inom kommunikationsrådgivning. Förra året gjorde gruppen sitt första förvärv och hade även en stark organisk tillväxt i befintliga verksamhetsområde inom företags- och marknadskommunikation.  Nettoomsättningen ökade till 165 (90) MSEK. Byråintäkten ökade med 80 procent till 115 (65) MSEK.

”Jag är glad och sporrad inför uppgiften och förtroendet att ta Diplomatgruppen in i nästa tillväxtfas. Vi har redan idag ett av marknadens mest dynamiska erbjudanden inom kommunikationsrådgivning. Våra kunders kommunikationsutmaningar ställer ökade krav på bred förmåga av kompetenser i samverkan. Vi arbetar sedan några år som en hybridbyrå med ett antal spetsar. Nu ser jag fram emot att fortsätta utveckla vårt erbjudande tillsammans med medarbetare och kunder.”, säger Sonja Rasin, VD för Diplomatgruppen.

”Med rekryteringen av Sonja Rasin som ny VD för Diplomatgruppen kan vi bygga vidare på en redan stark marknadsposition. Sonja har ett starkt renommé som kommunikationsrådgivare och hennes bredd utgör en styrka i vår fortsatta utveckling som en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer, säger Björn Nyblom, en av grundarna samt ordförande och fortsätter: ”Jag vill också varmt tacka Oscar Hyleén för ett viktigt bidrag till Diplomatgruppens starka position i dag. ”

Diplomatgruppen består av Diplomat Communications, en marknadsledande rådgivare inom public affairs, corporate communications och finansiell kommunikation, Strateg, en kreativ marknadskommunikationsbyrå och Tale, en content marketingbyrå. I dag arbetar cirka 100 medarbetare i gruppen.