Sex nya medarbetare till Diplomat Communications – ”väldigt högt tryck i verksamheten”

Diplomat Communications har under hösten rekryterat ett flertal personer till kontoret på Nybrokajen. Det rör sig om såväl seniora som juniora rekryteringar.

”Vi har väldigt högt tryck i hela verksamheten, med särskilt fokus på hållbarhet, public affairs och börsnoteringar. Jag är stolt över att få välkomna så många personer som utmärker sig på olika sätt – med sin erfarenhet, sitt kunnande och sitt driv. Vi är fortsatt på jakt efter nya medarbetare som vill vara en del av en snabbväxande verksamhet med de mest spännande uppdragen i skärningspunkten mellan media, politik och finansmarknader”, säger Klas Landelius, VD på Diplomat Communications.

Mikael Sandström, som tidigare varit rådgivare men som nu går in i en anställning som Senior Advisor med fokus på public affairs. Mikael är ekonomie doktor i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och har en lång politisk bakgrund inom Moderaterna. Han har bland annat varit statssekreterare hos tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt i åtta år, rådgivare till dåvarande partiledaren Anna Kinberg Batra 2015–2016 samt till Ulf Kristersson efter valet 2018.

Jonathan Lundell går in som Manager med fokus på Public Affairs. Jonathan kommer närmast från rollen som kanslichef för Moderaterna i Europaparlamentet, där han som politisk rådgivare också arbetat med lagstiftning inom områdena energi- och klimat, telekom, forskning och försvarsindustri. Jonathan har en masterexamen i European Affairs från Lunds universitet.

Linnea Hylén går in som Associate. Hon har flerårig erfarenhet från politik och media och har bland annat arbetat som politisk sekreterare för Centerpartiet, ledarskribent för Södermanlands Nyheter och projektledare för tankesmedjan Frivärld. Linnea har en kandidatexamen i statsvetenskap, med inriktning mot krishantering och säkerhet, från Försvarshögskolan samt en masterexamen i Rysslands- och Eurasienstudier från Uppsala universitet.

Emelie Hägerström påbörjade Diplomat Communications traineeprogram hösten 2021. Hon har tidigare gjort praktik på Utrikesdepartementets EU-enhet och arbetat som reporter på Svenskt Näringsliv. Emelie har en masterexamen i statsvetenskap från Uppsala universitet, med inriktning mot EU- och utvecklingsstudier. Hon har även studerat vid Sciences Po i Paris och läst engelska i Brighton.

Anton Fjelkman påbörjade Diplomat Communications traineeprogram hösten 2021. Han har tidigare gjort praktik på Stockholm Region EU Office i Bryssel samt varit aktiv inom Centerpartiet i Lund. Anton har en dubbelkandidat i Statsvetenskap och Europastudier från Lunds universitet. Han har även en magister i Management från Lunds universitet. Utöver det har han studerat handelsrätt, miljörätt och förvaltningsrätt vid Stockholms universitet.

Viktoria Hammarskiöld, går in som ny kontorsassistent på kontoret på Nybrokajen.