Per Mossberg blir Senior Advisor på Diplomat

Per Mossberg ansluter till Diplomatgruppen som Senior Advisor. Med lång erfarenhet av att leda strategiskt kommunikationsarbete för några av landets största företag, är Per Mossberg en av Sveriges mest erfarna kommunikationsdirektörer.

Han är ordförande i yrkesorganisationen Sveriges Kommunikatörer och kommer senast från befattningen som kommunikationsdirektör i PostNord.

Diplomatgruppen samlar tunga rådgivare inom olika branscher och kommunikationsdiscipliner i gränslandet mellan samhälls- och näringslivsfrågor. Byrån knyter löpande an nyckelkompetens och erfarenhet som kan bidra till att generera ännu större värde för kunderna.

– Per Mossberg är en av Sveriges mest erfarna kommunikationsdirektörer med över 35 år i tunga befattningar. Med bakgrund från flera olika sektorer i näringslivet, från såväl börsnoterade som statliga företag och intresseorganisationer, som kommunikationskonsult och politiker har han en bred och djupgående erfarenhet av komplex kommunikationsverksamhet, säger Oscar Hyléen, Group CEO & Partner på Diplomatgruppen.

Per Mossberg kommer närmast från uppgiften som kommunikationsdirektör för PostNord och dessförinnan svenska Posten. Han har tidigare varit kommunikationsdirektör för Telia, Trygg-Hansa SPP, Nobel Industrier och Bofors. Han har också varit VD för Näringslivets EU-Fakta och för Näringslivets Ekonomifakta samt Partner på PR-byrån JKL. Per Mossberg har också en politisk bakgrund med arbete i regeringskansli, och med politiska uppdrag i kommun och landsting. Han har även varit förbundsordförande för Moderaterna i Örebro län.

– Jag känner väl och har i olika sammanhang arbetat tillsammans med grundare och ledning på Diplomatgruppen och fått ett mycket stort förtroende för deras kompetens, kreativitet och leveransförmåga. Diplomatgruppen har arbetat mycket medvetet med att utveckla ett starkt kunderbjudande inom hela kommunikationsområdet och har en imponerande kundlista. Jag känner stark entusiasm och ser fram emot att arbeta tillsammans med de många kunniga rådgivarna där och ytterligare utveckla värdet för Diplomats kunder, säger Per Mossberg.

– Per tillträder rollen som Senior Advisor den 3 september 2018 och blir då ytterligare en stark kraft i vårt erbjudande inom främst företags- och samhällskommunikation, till gagn för våra kunder. Han kommer att arbeta med rådgivning i kunduppdrag för stora och välkända verksamheter, för nya teknikföretag och för mindre verksamheter, säger Oscar Hyléen.

För ytterligare information, kontakta:
Oscar Hyléen, CEO & Partner Diplomatgruppen
tel: +46 709 23 59 25, oscar.hyleen@diplomatcom.com
Per Mossberg, Senior Advisor
tel: +46 705 17 64 00

Diplomatgruppen grundades 2003 och är en av Sveriges ledande kommunikationsrådgivare. Företaget arbetar med strategisk rådgivning och operativa insatser inom kommunikation. Verksamheten bedrivs i fem operativa verksamheter och varumärken; Diplomat Communications, en ledande rådgivare inom Public Affairs, Corporate Communications och finansiell kommunikation, varumärkesbyrån YouMe Agency, byrån Repeat Studio som utvecklar digitala strategier och digitala kundupplevelser, Content Marketingbyrån Tale samt den digitala marknadskommunikationsbyrån Strateg.