Diplomatgruppens contentbyrå Tale växer

Diplomatgruppens contentbyrå Tale Content Creators växer och rekryterar David Landes, som närmast kommer från en roll som Head of Commercial Content på The Local. Tale startade under förra året med en verksamhet specialiserad på content marketing och content management.

Erbjudandet omfattar rådgivning och innehållstrategi, kanaloberoende innehållsproduktion och digital distribution. Med rekryteringen av David Landes förstärker Tale sitt erbjudande ytterligare.

– David är en av branschens mest erfarna när det gäller att skapa relevant innehåll i digitala kanaler i allmänhet och för native advertising i synnerhet. Dessutom har David en strategisk och kreativ förmåga att hitta starka berättelser som bildsätter de budskap våra kunder vill nå ut med, säger Johan Bratt, vd för Tale.

David Landes har under tio år varit med och byggt upp den engelskspråkiga nyhetssajten The Local, de senaste åren som Head of Commercial Content för sajtens brand studio där David Landes utvecklat innehållsdrivna kampanjer för bland annat Stora Enso, Volvo Cars och Business Sweden. I mars börjar David Landes som Content Director på Tale.

– The Local har varit en fantastisk resa som gett mig värdefulla erfarenheter av att hjälpa kunder med innehåll som verkligen ger effekt. Nu går jag till en snabbväxande start up som samtidigt är en del av en etablerad aktör som Diplomatgruppen med dess struktur och nätverk. Det är verkligen det bästa av två världar, säger David Landes.