Diplomatgruppen förvärvar Strateg

Diplomatgruppen förvärvar kommunikationsbyrån Strateg. Affären skapar en ledande aktör inom kommunikationsrådgivning i Sverige med en stark kombination av strategisk företags- och marknadskommunikation med digitalt genomförande. Med cirka 50 medarbetare och bas i Örebro är Strateg Marknadsföring den största kommunikationsbyrån i Mellansverige och en av de största digitala marknadskommunikationsbyråerna i landet.

Verksamheten, som har nära samarbete med Örebro Universitet, inkluderar fyra team med kreatörer, projektledare, UX-kompetenser och utvecklare. Efter affärens genomförande engagerar Diplomatgruppen cirka 110 medarbetare och rådgivare i olika kapaciteter. Verksamheten får pro forma en nettoomsättning på cirka 140 MSEK och en byråintäkt på cirka 100 MSEK.

– Under de senaste åren har Diplomatgruppen utvecklat ett av marknadens mest attraktiva erbjudanden inom företagskommunikation med digitalt genomförande. Med förvärvet av Strateg förstärker vi ytterligare vårt erbjudande till våra kunder inom digital strategi och utveckling samt marknadskommunikation och tar därmed position som en av de ledande kommunikationsrådgivarna i landet, säger Oscar Hyléen, VD för Diplomatgruppen.

– Som del av Diplomatgruppen får vi unika möjligheter att vara med och forma ett starkare erbjudande inom kommunikationsrådgivning. Tillsammans får vi en större bredd och djupare kompetens att möta kunders ökande behov av strategisk och operativ rådgivning inom företags- och marknadskommunikation. Jag ser fram emot att bli en del av Diplomatgruppen och delta i arbetet med att vidareutveckla den redan starka positionen, säger Fredrik Vannestål, VD i Strateg.

Förutom Strateg består Diplomatgruppen av Diplomat Communications, en ledande rådgivare inom public affairs, corporate communications och finansiell kommunikation, varumärkesbyrån YouMe Agency, Repeat Studio som utvecklar digitala strategier och digitala kundupplevelser samt den nystartade content marketingbyrån Tale.