Nyexad? Sök till Diplomats traineeprogram

Det finns mycket att fundera över när det är dags att söka jobb efter sin utbildning. Vad kan man göra med sin utbildning? Vad vill man jobba med? Vad vill man lära sig?

För dig som är intresserad av näringsliv, samhälle och kommunikation och vill testa på livet som konsult är Diplomat Communications rätt plats. Varje år tar Diplomat Communications in nyexaminerade studenter på ett avlönat traineeprogram i Stockholm!

”Traineeprogrammet på Diplomat är ett väldigt bra första steg ut i arbetslivet efter examen. Här får jag möjlighet att använda stora delar av min studiebakgrund i praktiken och lära mig om en mängd olika branscher genom olika projekt jag jobbar i. Är man en nyfiken person som tycker att det är roligt att grotta ner sig i nya ämnen är detta helt rätt plats!” 

– Malin, 26 år, trainee, masterexamen från Copenhagen Business School.

 

Diplomat Communications arbetar främst inom tre områden: Public Affairs, Corporate Communications och Financial Communications. Som trainee får man prova på att arbeta inom alla områden och arbetsuppgifterna varierar således väldigt mycket. I ett projekt kan man jobba med varumärkespositionering åt ett företag eller lägga strategin för en myndighets hållbarhetskommunikation, i ett annat med en årsredovisning och i ett tredje kan det röra sig om att planlägga en lobbyingstrategi.

 

Victor Fornander Diplomat Communications ”Jag gillar att arbeta i sammanhang där näringsliv, samhälle och politik samspelar, vilket man verkligen får göra som trainee på Diplomat! Det är en utvecklande arbetsplats med nya utmaningar varje dag. Att jobba som konsult är lite som att plugga många kurser parallellt, fast allt går mycket snabbare. Man måste kunna hoppa mellan olika projekt och leverera snabbt, men samtidigt behålla ett grepp om helheten och slutmålet.” 

– Victor, 26 år, trainee, magisterexamen från Uppsala Universitet.

 

Traineeprogrammet inleds med en rad internutbildningar, men från dag ett blir man en del av kundteamen och börjar jobba i olika projekt parallellt. Arbetsuppgifterna varierar också och kan exempelvis innefatta att kartlägga intressenter, göra research, delta i strategiarbete och delta aktivt på kundmöten. Under årets gång får man också ta mer ansvar och testa på projektledning i större utsträckning.

 

Adam Nilsson Diplomat Communications

”Under traineeprogrammet får man en introduktion genom internutbildningar, men framförallt lär man sig genom att kastas in i projekt och arbeta i olika team. Att man från dag ett får jobba som konsult är väldigt spännande och gör att man snabbt känner sig som en i gänget på Diplomat. Successivt har jag också fått ta alltmer ansvar. Traineeprogrammet är kort sagt väldigt lärorikt och utvecklande!”

– Adam, 26 år, masterexamen från Copenhagen Business School

 

Den 31 januari öppnade ansökan för traineeprogrammet 2020/2021 som drar igång i augusti. Nu söker Diplomat drivna master/magister-studenter som är intresserade av att jobba i kommunikationsbranschen.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev (på svenska) och CV (på svenska eller engelska).

Här kan du läsa mer om traineeprogrammet.