Diplomat förstärker inom telekom och digitalisering

Diplomat Communications rekryterar Jacob Bolin, fram till nyligen chef för samhällskontakter på Com Hem. Han förstärker byråns erbjudande inom Public Affairs genom sin breda kunskap inom telekom och digitalisering.

Jacob Bolin har en juristexamen från Uppsala Universitet, och har lång erfarenhet från olika roller inom det offentliga, framför allt inom telekom- och digitaliseringsfrågor vid en rad olika myndigheter såsom Konkurrensverket, Post- och Telestyrelsen och Bredbandsforum. Han har också varit ordförande i Telekområdet, som samlar aktörer i branschgemensamma frågor. Under allians-regeringen hade Jacob Bolin särskilt ansvar för förverkligandet av Sveriges bredbandsstrategi, hos tidigare IT- och energiministern Anna-Karin Hatt.

– Digitaliseringen av samhället är en avgörande fråga, och efterfrågan på kunskap är stor. Därför är vi glada att att välkomna Jacob Bolin, som har erfarenhet och nätverk som är ytterst relevanta för våra kunder, säger Sonja Rasin, VD på Diplomat Communications AB.

Jacob kommer närmast från tjänsten Public Affairs-chef på Com Hem och började sin tjänst som seniorkonsult på Diplomat den 1 mars.

–  Jag har jobbat många år inom det offentliga men även på kundsidan, så det känns kul och spännande att nu kliva in i konsultrollen. Jag ser fram emot att börja jobba med ett redan starkt team på Diplomat Communications, som har ett av marknadens bästa erbjudanden inom Public Affairs, säger Jacob Bolin.

r mer information, vänligen kontakta:                       

Sonja Rasin, VD Diplomat Communications AB
Telefon: +46 70 892 66 16
Mail: sonja.rasin@diplomatcom.com

Diplomatgruppen grundades 2003 och är en av Sveriges ledande kommunikationsrådgivare. Gruppen erbjuder strategisk rådgivning och operativa insatser inom kommunikation. Verksamheten bedrivs i tre operativa verksamheter och varumärken; Diplomat Communications, en ledande rådgivare inom Public Affairs, Corporate Communications och finansiell kommunikation; Strateg, en kreativt inriktad kommunikationsbyrå och Content Marketingbyrån Tale.