Diplomat Communications traineeprogram 2024/2025 – ansökan är öppen

Diplomat Communications är en av Sveriges mest betrodda rådgivare när företagsledare behöver hjälp att bygga förtroende, driva förändring och hantera affärsrisker. Det kan handla om politiskt komplexa processer, medial uppmärksamhet, kapitalmarknadstransaktioner och interna strukturförändringar. Våra cirka 30 rådgivare är experter inom strategisk kommunikation och har bakgrund från affärsmedia, strategisk rådgivning, regering och riksdag, EU-institutionerna, myndigheter och finansmarknadsanalys. Vi jobbar med både svenska och internationella kunder från vårt kontor på Nybrokajen i Stockholm, och vi har ett stort nätverk av partnerbyråer internationellt.

Nu öppnar ansökan till vårt årliga traineeprogram. Vi rekryterar varje år upp till tre stycken nyexaminerade studenter på kandidat- eller masternivå som vill testa på konsultyrket i skärningspunkten mellan näringsliv, media, finansmarknader och politik. Under det ettåriga traineeprogrammet får du chansen att jobba med strategiska kommunikationsuppdrag för företagsledare i en mängd olika branscher. Traineeprogrammet är en av Diplomats Communications viktigaste rekryteringskanaler och anpassad för att ge rekryterna en god grund inför en framtida karriär inom kommunikationsbranschen.

Diplomat Communications arbetar inom tre områden: Public Affairs, Corporate Communications och Financial Communications. Som trainee får du möjlighet att arbeta med alla områden och arbetsuppgifterna är breda och varierande. Det kan handla om alltifrån att göra research inför ett riksdagsbeslut, formulera en hållbarhetsstrategi, ta fram en investor relations-plan för ett bolag som ska börsnoteras, eller utforma ett företags strategi för kriskommunikation.

”Som trainee har jag redan från start fått vara med i många spännande kunduppdrag vars gemensamma nämnare är att de handlar om dagsaktuella frågor. Jag uppskattar att kreativitet och nya idéer är högt värderat på vårt kontor. Jag kan varmt rekommendera Diplomats traineeprogram till alla studenter som har ett stort samhällsintresse och som uppskattar ett högt tempo, varierande arbetsuppgifter och som är nyfikna på en karriär inom konsultyrket.” – Nicolas Jendi, Junior Associate, Diplomat Communications

Redan från första dagen blir du som trainee en del av kundteamen och börjar jobba i olika projekt parallellt. Under årets gång ges du också mer ansvar och får testa på projektledning i större utsträckning. Traineeprogrammet erbjuder också en rad internutbildningar inom Diplomats olika expertområden.

”Jag började som trainee på Diplomat Communcations 2019/2020 och idag jobbar jag framför allt som projektledare och rådgivare inom finansiell kommunikation, med fokus på börsnoteringar och investor relations. Jag tycker att traineeprogrammet var en perfekt start på karriären eftersom jag fick testa på alla de olika områden Diplomat erbjuder. Kombinationen av programmets interna utbildningar, byråns spännande kunder samt alla kompetenta och inspirerande kollegor lade grunden för min roll på byrån idag.” – Malin Olsson, Manager, Diplomat Commuications

Ansökan för traineeprogrammet 2024/2025 är öppen från den 31 januari 2024. Traineeprogrammet pågår i ett år, mellan augusti 2024 till juli 2025. Ansökan ska innehålla betyg, ett personligt brev (på svenska) och CV (på svenska eller engelska). I ansökan vill vi även att du bifogar en text som du skrivit under din studietid, detta kan exempelvis vara en kortare uppsats eller inlämningsuppgift. Ansökan stänger den 28 februari.

Här kan du läsa mer om och ansöka till traineeprogrammet!