Ansök till Diplomat Communications traineeprogram 2023/2024!

Diplomat Communications är en av Sveriges mest betrodda rådgivare när företagsledare behöver hjälp att bygga förtroende, driva förändring och hantera affärsrisker. Det kan handla om politiskt komplexa processer, medial uppmärksamhet, kapitalmarknadstransaktioner och interna strukturförändringar. Våra cirka 30 rådgivare är experter inom strategisk kommunikation och har bakgrund från affärsmedia, strategirådgivning, regering och riksdag, EU-institutionerna, myndigheter och aktieanalys.  Vi jobbar med både svenska och internationella kunder från vårt kontor på Nybrokajen i Stockholm, och vi har ett stort nätverk av partnerbyråer internationellt.

Nu öppnar ansökan till vårt årliga traineeprogram. Vi rekryterar varje år upp till tre stycken nyexaminerade studenter på kandidat- eller masternivå som vill testa på konsultyrket i skärningspunkten mellan näringsliv, media, finansmarknader och politik. Under det ettåriga traineeprogrammet får du chansen att jobba med strategiska kommunikationsuppdrag för företagsledare i en mängd olika branscher. Traineeprogrammet är en av Diplomats Communications viktigaste rekryteringskanaler.

Diplomat Communications är specialiserat inom expertisområdena: Public Affairs, Corporate Communications och Financial Communications. Som trainee får du möjlighet att arbeta med alla områden och arbetsuppgifterna är breda och varierande. Det kan handla om alltifrån att göra research inför ett riksdagsbeslut, formulera en hållbarhetsstrategi, ta fram en investor relations-plan för ett bolag som ska börsnoteras, eller utforma ett företags strategi för kriskommunikation.

”Traineeprogrammet på Diplomat Communications har gett mig en bra inblick i vad det innebär att jobba som konsult i skärningspunkten mellan näringsliv, politik och kapitalmarknaden. Som trainee har jag redan från start fått delta i mängd spännande kunduppdrag inom flertalet branscher och aktuella frågeställningar. I kombination med ett högt tempo, varierande arbetsuppgifter och mycket trevliga kollegor kan jag varmt kan rekommendera Diplomats traineeprogram till alla samhällsintresserade studenter som vill testa på konsultyrket.” 

  • Henrik, dubbel masterexamen i statsvetenskap, Stockholms universitet och Ludwig- Maximilian universitet München.

Redan från första dagen blir du som trainee en del av kundteamen och börjar jobba i olika projekt parallellt. Under årets gång ges du också mer ansvar och får testa på projektledning i större utsträckning. Traineeprogrammet erbjuder också en rad internutbildningar inom Diplomats olika expertområden.

”Som trainee blev jag redan från start en del av teamet och fick direkt jobba med kunder från alla möjliga olika branscher. Inom ramen för traineeprogrammet har jag stöttat kundprojekten med allt från research, rapportskrivande och omvärldsbevakningar. Genom traineeprogrammets interna utbildningar får man även möjlighet att kontinuerligt lära sig mer om konsultyrket och successivt ta mer ansvar i kunduppdrag. Diplomat Communications är en perfekt arbetsplats för dig som är intresserad av omvärlds- och samhällsfrågor och inte rädd för nya utmaningar.”

  • Louise, masterexamen i handelsrätt, Lunds universitet.

Ansökan för traineeprogrammet 2023/2024 öppnade den 31 januari 2023. Traineeprogrammet pågår i ett år, mellan augusti 2023 och juli 2024.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev (på svenska) och CV (på svenska eller engelska). Ansökan stänger den 28 februari.

Här kan du läsa mer om och ansöka till traineeprogrammet.