Diplomat Communications traineeprogram 2022/2023 – ansökan öppen

Diplomat Communications är en av Sveriges mest betrodda rådgivare när företagsledare behöver hjälp att bygga förtroende, driva förändring och hantera affärsrisker. Det kan handla om politiskt komplexa processer, medial uppmärksamhet, kapitalmarknadstransaktioner och interna strukturförändringar. Våra cirka 30 rådgivare är experter inom strategisk kommunikation och har tidigare erfarenhet från regeringen, riksdagen, EU-institutionerna, journalistik, hållbarhetskommunikation, investerarrelationer och strategisk rådgivning. Vi jobbar med både svenska och internationella kunder från vårt kontor på Nybrokajen i Stockholm, och vi har ett stort nätverk av partnerbyråer internationellt.

Här kan du läsa mer om och ansöka till traineeprogrammet.

Nu öppnar ansökan till vårt traineeprogram. Vi rekryterar varje år upp till tre stycken nyexaminerade mastersstudenter som vill testa på konsultyrket i skärningspunkten mellan näringsliv, media, finansmarknader och politik. Under det ettåriga traineeprogrammet får du chansen att jobba med strategiska kommunikationsuppdrag för företagsledare i en mängd olika branscher. Traineeprogrammet är en av Diplomats Communications viktigaste rekryteringskanaler.

Diplomat Communications är specialiserat inom tre områden: Public Affairs, Corporate Communications och Financial Communications. Som trainee får du möjlighet att arbeta med alla områden och arbetsuppgifterna är breda och varierande. Det kan handla om alltifrån att ta fram hållbarhetsstrategier, skriva debattartiklar, ansvara för omvärldsbevakning och förbereda kommunikationen inför en börsnotering.

”Som trainee på Diplomat Communications har jag fått möjlighet att jobba med frågeställningar som spänner mellan näringsliv, politik och kapitalmarknaden. Utöver att det är väldigt lärorikt att få en inblick och arbeta med de spännande projekten och kunderna, så uppskattar jag att man från början känner sig delaktig i teamen där man succesivt får ta mer ansvar. Det ger fördjupad förståelse för konsultyrket och hur man kan utvecklas ytterligare. Man får även ta del av interna utbildningar parallellt med arbetet i kundprojekt. Är man samhällsintresserad och gillar att jobba i högt tempo med många bollar i luften är Diplomat den perfekta arbetsplatsen”, säger Anton som har en masterexamen i management från Lunds universitet.

Redan från första dagen blir du som trainee en del av kundteamen och börjar jobba i olika projekt parallellt. Under årets gång ges du också mer ansvar och får testa på projektledning i större utsträckning. Traineeprogrammet erbjuder också en rad internutbildningar inom Diplomats olika expertområden.

”Diplomat Communications traineeprogram ger en bra inblick i konsultyrket, där du inom en rad olika branscher får syssla mycket med research, rapportskrivande och omvärldsbevakningar. Arbetet kan vara både strategiskt och operativt och passar perfekt för dig som brinner för omvärldsfrågor och  skrivande. Diplomat Communications är en rolig och social byrå, med kollegor som gärna delar med sig av spetskompetenser inom olika områden”, säger Emelie som har masterexamen i statsvetenskap från Uppsala universitet.

Traineeprogrammet startar i augusti 2022.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev (på svenska), CV (på svenska eller engelska) och betygsutdrag. Ansökan är öppen till den 28 februari.