Diplomat anställer tre nya konsulter

Diplomat Communications har rekryterat Malin Olsson, Victor Fornander och Adam Nilsson som trainees från hösten 2019 och ett år framåt.

– Genom traineeprogrammet kan vi knyta till oss de bästa talangerna direkt från lärosätena. Programmet är mycket attraktivt och vi har många sökande varje gång. Urvalet görs efter en gedigen process med tester och intervjuer. Vi är mycket nöjda med utfallet hittills. Flera av våra trainees stannar kvar i många år på byrån, säger Sonja Rasin, VD på Diplomat Communications.

Malin Olsson är 26 år och har en masterexamen i Brand and Communications Management från Copenhagen Business School. Hon har även en kandidatexamen i företagsekonomi och nationalekonomi från Lunds Universitet och har också studerat vid Université Dauphine i Paris. Under sin studietid har Malin genomfört ett hållbarhetprojekt för pumpkoncernen Grundfos och Danish Refugee Council, arbetat med kundservice på Ikano Bank och som volontär för Röda Korset i Malmö.

– På Diplomat får jag möjlighet att omsätta mina teoretiska kunskaper inom kommunikation i praktiken, sätta mig in i en mängd olika branscher och använda mitt samhällsintresse i arbetet. Jag ser fram emot att själv utmanas och utvecklas i konsultrollen under traineeprogrammet, säger Malin Olsson.

Victor Fornander är 25 år och har en magisterexamen i internationellt företagande och en kandidatexamen i företagsekonomi från Uppsala Universitet. Han har under sin studietid arbetat på Stockholms handelskammare och Handelsbankens avdelning för finansiell brottslighet. Victor har även varit praktikant på svensk-schweiziska handelskammaren i Zürich.

– Jag gillar att arbeta i sammanhang där näringsliv, samhälle och politik samspelar. Diplomat är en spännande arbetsplats med olika utmaningar varje dag och jag hoppas på att få utvecklas inom både kommunikation och rådgivning, säger Victor Fornander.

Adam Nilsson är 25 år och har en masterexamen i Brand and Communications Management från Copenhagen Business School och en kandidatexamen i företagsekonomi från Uppsala Universitet. Han har även studerat vid University of Barcelona. Adam har under sin studietid arbetat med kommunikation och rekryteringsfrågor på Samtrygg, en digital startup med ambition att skapa en bättre andrahandsmarknad för bostäder.

– Jag ser fram emot att kombinera min studiebakgrund inom marknadsföring och ekonomi med samhällsfrågor, och lära mig mer om kommunikation, positionering och varumärkesstrategi av både kollegor och kunder, säger Adam Nilsson.

Diplomat Communications traineeprogram har funnits sedan 2011 och riktar sig till universitets- och högskolestudenter på masternivå. Nästa ansökningsperiod inleds våren 2020.