Cecilie Tenfjord-Toftby till Diplomat Communications

Efter mer än 20 år inom politiken tillträder Cecilie Tenfjord-Toftby som Senior Advisor på Diplomat Communications. Cecilie har tidigare varit riksdagsledamot (M) i 14 år och bland annat varit energipolitisk talesperson och ordförande för näringsutskottet i Nordiska rådet.

”Vi är glada att välkomna Cecilie till Diplomat. Vi växer inom public affairs och Cecilies gedigna kunskaper om energifrågor samt klimat- och miljöpolitik är efterfrågade bland många av våra uppdragsgivare.”, säger Klas Landelius, VD på Diplomat Communications.

”Jag är stolt och glad över att vara en del av Diplomat Communications starka laguppställning. Med den erfarenhet som jag byggt upp under ett flertal år inom politiken är min ambition att guida och vägleda olika samhällsaktörer både inom den privata och offentliga sfären.”, säger Cecilie Tenfjord-Toftby, Senior Advisor på Diplomat Communications.

Cecilie har över 20 års erfarenhet från politiken och var under 14 år riksdagsledamot (M) med roller som energipolitisk talesperson, ordförande för näringsutskottet i Nordiska rådet och vice ordförande för den svenska delegationen till Östersjökonferensen (Baltic Sea Parliamentary Conference). Inom ramen för Östersjökonferensen har Cecilie varit ordförande för arbetsgrupperna Green Growth and Energy efficiency och Climate Change and Biodiversity. Cecilie har tidigare även arbetat med kommunikation inom offentlig sektor. Hon har en journalistutbildning från Journalisthögskolan i Oslo och har studerat media och kommunikation vid Universitetet i Bergen.

Diplomat Communications startade 2003 och är en ledande strategisk kommunikationsrådgivare i Sverige. Byrån hjälper företag och organisationer att bygga förtroendefulla relationer, driva förändring internt och i omvärlden samt att förebygga och hantera affärsrisker. Diplomat Communications verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, politik, finansmarknader och media och har ett fullt integrerat erbjudande – från strategisk expertis till kreativ aktivering.