Klas Landelius ny vd för Diplomat Communications

Klas Landelius tillträder i dag som ny vd för Diplomat Communications. Han har över tio års erfarenhet som strategisk kommunikationsrådgivare med fokus på förändringsprocesser, företagsaffärer, börsintroduktioner och kris.

Klas kommer närmast från den strategiska kommunikationsbyrån JKL Kekst CNC där han ledde erbjudandet inom finansiell kommunikation i Norden. Han ersätter Sonja Rasin som tillträdde rollen som vd för Diplomatgruppen i oktober 2019.

”Jag är väldigt glad att få välkomna Klas som vd för Diplomat Communications. Han har en gedigen erfarenhet som konsult och en bredd i sitt kunnande och sin affärsförståelse som ligger helt i linje med Diplomats strategi. Klas kommer också att vara ett värdefullt tillskott för att stärka vårt erbjudande inom finansiell kommunikation. Vi fortsätter vår resa som en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer”, säger Sonja Rasin, vd Diplomatgruppen.

”Diplomat Communications har en marknadsledande position men drivs fortfarande i en tydlig anda som utmanare. Det ger mod och engagemang i rådgivningen och det lockar drivna medarbetare. Diplomats utveckling de senaste åren är imponerande och visar att erbjudandet träffar helt rätt. Hög strategisk förståelse för politik, finansmarknader och omvärld, kombinerat med kreativ styrka i innehåll och utförande. Jag är väldigt glad över förtroendet att få leda Diplomat Communications fortsatta utveckling och ser fram emot att bli en del av deras starka team” säger Klas Landelius, tillträdande vd Diplomat Communications.