Gunnar Caperius till Diplomat

Diplomat förstärker sitt erbjudande inom public affairs med rekryteringen av Gunnar Caperius som Director. Gunnar har en gedigen erfarenhet med över femton års arbete i politiken, både i regeringskansliet och i riksdagen. Närmast kommer Gunnar från en roll som Centerpartiets chefsförhandlare. Han har innan dess arbetat i Miljödepartementet och Statsrådsberedningen under Alliansregeringen, och som teamledare på Centerpartiets riksdagskansli. Gunnar har också varit förtroendevald i Stockholms stad och tidigare arbetat som konsult inom kommunikation. I grunden har han en magisterexamen i statsvetenskap från Lunds universitet och en MSc inom Political Science från London School of Economics.

”De senaste åren har jag arbetat med nästan alla politikområden, från budgetförhandlingar och hantering av pandemin, till arbetsmarknadspolitik och bostäder. En röd tråd har varit miljö, klimat, energi och infrastruktur, där jag arbetat i Regeringskansliet, riksdagen men även inom EU och FN. Jag ser mycket fram emot att ansluta till Diplomat, en växande byrå med starkt renommé och ett ledande erbjudande på den svenska marknaden. Jag ser fram att emot att använda mina kunskaper och erfarenheter från åren i maktens korridorer till att hjälpa företag och organisationer i deras arbete för hållbarhet, konkurrenskraft och utveckling.”

”Vi ser en fortsatt stor efterfrågan på public affairs-rådgivning, särskilt inom grön industrialisering och på energiområdet. Gunnar har lång erfarenhet och expertis inom dessa områden och blir ett starkt tillskott till vårt erbjudande och team”, säger Klas Landelius, VD Diplomat Communications.

Diplomat Communications startade 2003 och är en ledande strategisk kommunikationsrådgivare i Sverige. Byrån hjälper företag och organisationer att bygga förtroendefulla relationer, driva förändring internt och i omvärlden samt att förebygga och hantera affärsrisker. Diplomat Communications verkar i skärningspunkten mellan näringsliv, politik, finansmarknader och media och har ett fullt integrerat erbjudande – från strategisk expertis till kreativ aktivering.