David Ibison ny senior advisor på Diplomat Communications

Den 18 september tillträder David Ibison som senior advisor på Diplomat Communications. David Ibison kommer närmast från en roll som Senior Vice President Communication på Volvo Cars. Han har också över 20 års erfarenhet som affärsjournalist. David har arbetat elva år på Financial Times i London, Tokyo och Stockholm, och före det på South China Morning Post i Hong Kong.

– David Ibison sitter på enormt värdefulla insikter i gränssnittet mellan industri, politik, finansmarknader och internationell media. Han har lång erfarenhet av brännande frågor som många företagsledningar och styrelser söker vägledning och stöd i, inte minst vad gäller spänningarna i relation till Kina. Jag ser fram emot att fortsätta bygga Sveriges ledande erbjudande inom strategisk kommunikation med David ombord, säger Klas Landelius, VD på Diplomat Communications.

– Diplomat Communications är välrenommerat, snabbfotat och har spännande uppdragsgivare. Jag ser mycket fram emot att bli en del av Diplomats starka team och att bidra med mina kunskaper och erfarenheter, säger David Ibison.

Om David Ibison

David Ibison har mångårig erfarenhet av kommunikationsfrågor och internationella affärsmedier. Han kommer senast från en tjänst som Senior Vice President Communication på Volvo Cars. Innan dess var han partner på kommunikationsbyrån Kreab i ett antal år. David har också över 20 års erfarenhet som affärsjournalist på South China Morning Post i Hong Kong och på Financial Times i London, Tokyo och Stockholm varifrån han bevakade Norden och Baltikum. David har en BA i idéhistoria samt en MSc i statsvetenskap och internationella relationer från University of London.