Diplomat Communications har rekryterat Tomas Källberg till bolagets trainee-program under våren 2019.

Byråns trainee-satsning har funnits sedan våren 2011, och kommer från och med i höst att förlängas från en termin till ett helt år. Programmet är avlönat och intresset är stort, med många sökande varje gång.

– Tomas blir ett värdefullt tillskott till en av branschens mest attraktiva arbetsplatser. Vi har ett starkt track record med rekryteringar av unga talanger där många har blivit framgångsrika kommunikations-experter, säger Sonja Rasin, VD på Diplomat Communications.

Tomas Källberg är 28 år och har en pol. kand. i nationalekonomi från Uppsala Universitet, och han har också studerat kommunikation vid JMK och statsvetenskap på University College London och har varit pressansvarig för Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom.

Han har arbetat på SEB och Skandiabanken, och kommer närmast från en tjänst som konsult på Kontigo, ett företag inom samhällsanalys med fokus på arbetsmarknadspolitik och innovationsfrågor inom offentlig sektor.

– Jag har haft ögonen på just Diplomat under ett antal år. För mig är det kul att få jobba i ett så starkt tillväxtbolag, och få möjlighet att förstå affären och behoven hos näringslivet mer. Samtidigt hoppas kunna bidra till ökad kännedom om hur logiken fungerar inom offentlig sektor, och hur vi kan möta de behov som finns där, säger Tomas Källberg.