Diplomat Communications förstärker sitt erbjudande inom Public Affairs genom rekryteringen av Hans Gesteby Vindeland som ny Director. Hans har en gedigen erfarenhet av att driva komplexa samhällsfrågor och navigera i det nya politiska landskapet, och blir en viktig del av byråns erbjudande inom opinionsbildning och strategisk rådgivning. Hans Gesteby Vindeland har en bakgrund som politisk rådgivare inom Socialdemokraterna, till bland annat nuvarande näringsministern Mikael Damberg.

Han kommer närmast från tjänsten som Sverigechef för Reach for Change, en ideell organisation som hjälper sociala entreprenörer att utveckla innovationer som skapar en bättre värld för barn. Hans Gesteby Vindeland har tidigare varit chef för Public Affairs på kommunikationsbyrån Hill+Knowlton Strategies. Han har lång erfarenhet av att arbeta med innovations- och näringspolitik, högre utbildning, life science och energifrågor.

– Diplomat Communications är en byrå med stort hjärta, tydliga värderingar och mycket höga ambitioner, där jag ser fram emot att vara med och utveckla verksamheten. Inom mitt område, Public Affairs, ser vi hur genomgripande förändringar sker, där digitaliseringen och nya metoder för policyutveckling förändrar såväl valrörelsen som företags och organisationers arbetssätt och erbjudande. Genom Diplomat vill jag vara med och driva denna utveckling, säger Hans Gesteby Vindeland.

– Hans Gesteby Vindeland har stor erfarenhet från flera av de områden där våra kunder verkar, och det känns roligt att få välkomna honom till teamet. Vi växer snabbt inom Public Affairs, och går nu in i en intensiv period med Almedalen och valrörelsen, säger Sonja Rasin, VD på Diplomat Communications AB.