Vad vi är

Att kommunicera handlar om att förstå och att bli förstådd, om att övertyga och engagera. Kommunikation sker alltid på mottagarens villkor.  Diplomat Communications erbjuder metoder för att bättre förstå dina målgrupper och verktygen för att nå dem. Vi arbetar både strategiskt och operativt, från analys till aktivering. Vi kan erbjuda kvalificerade råd och stöd i genomförande inom public affairs, corporate communications, varumärke och finansiell kommunikation.

Kort om oss

Diplomat Communications är en fristående, partnerägd byrå som startades 2003 av Björn Nyblom, Anders Oremark och Gunnar Sonesson. Diplomatgruppen består av Diplomat Communications, YouMe Agency och Repeat Studio. Vi är 45 medarbetare och hos oss sitter också ett antal fristående, erfarna rådgivare som gjort långa karriärer inom näringsliv, politik och media.

Oscar Hyléen, Group CEO & Partner, Sonja Rasin, CEO & Partner Diplomat Communications, Björn Nyblom, vd YouMe Agency

YouMe Agency

Diplomat Communication samarbetar nära med reklambyrån YouMe Agency som också ingår i Diplomatgruppen. Tillsammans har vi t ex vunnit silverägget 2015 för kunden Almega Serviceföretagen, och vi arbetar med alltfler integrerade kundprojekt.

 

”Aldrig har företag och organisationer haft så stor valfrihet och så många vägar att nå fram till sina kunder. Aldrig har människor varit mer aktiva i sina medieval. Och aldrig tidigare har människor varit mer öppna för nya idéer. Vi har kort sagt aldrig haft fler verktyg att arbeta med”, säger Pär Pärsson, Creative Director, YouMe Agency. ”Ändå är de viktigaste precis desamma som de alltid varit: Nyfikenhet, respekt och kreativitet”.

Repeat Studio

Diplomat Communications nya systerbolag Repeat Studio är ett konsultföretag specialiserat inom digital transformation och datadriven digital strategi. Företaget förenar Diplomat Communications och YouMe Agencys kunnande inom opinionsbildning, varumärkesutveckling och affärsutveckling genom kommunikation med expertis inom digitala strategier, prototyputveckling, analys, UX och API-arkitektur.

Metodiken är att smitta kommunikations- och produktutveckling med det iterativa arbetssättet från mjukvarusidan, och mjukvaruutvecklingen med designtänkande från kundupplevelsen. Genom att göra sig av med de långa cyklerna för digital kommunikations- och produktutveckling kan organisationer jobba i korta steg och med hjälp av prototyper och datadriven analys skaffa beslutsunderlag för vad de storskaliga resurserna ska användas till.